Up arrow
dorgicsePONT logo
search icon
telefon icon +36 30 597 3964

{{info.name}}

 
Időszak:
 
Árak:
 
Cím:
 
Vissza
Kapcsolat 
 
 


Csodás természet
Megnézem
Történelmi műemlékek
Megnézem
A Balaton partján
Megnézem

Csodás természet

 
Gernye
Ami a budapestieknek a Városliget, az a helyieknek a Gernye! Nagyszerű sütögető- és pihenőhely mind a dörgicseiek, mind a látogatók számára.
Bővebben
 
Kűvölgy
Fantasztikus természeti képződményt és csodálatos erdei túrát takar ez a fura régies szó. A "hegymászók Mekkája" egy 10-15 méter magas és 30 méter hosszú sziklafal.
Bővebben
 
Halom hegy - Kossuth kilátó
Csodálja meg a legszélesebb balatoni panorámát egy vulkáni kúp tetejéről! Lenyűgöző kilátás és izgalmas geopark várja az idelátogatót.
Bővebben

Történelmi műemlékek

 
Boldogasszony templomrom
A település három templomroma közül ez a legnagyobb, és a legszebb helyen lévő. A Gernyén álló műemlék oldalából páratlan panorámában lehet részünk.
Bővebben
 
Szent Péter templomrom
A Levendárium közvetlen szomszédságában álló építészeti és történelmi remekmű, melyet kettős falazat és szentély tesz különlegessé.
Bővebben
 
Alsódörgicsei evangélikus templom
A Balaton-felvidék fehér festésű barokk templomainak egyik legszebb példája. Belül egyszerű fehérre meszelt falak és díszes, faragott padok harmonizálnak.
Bővebben
 
Középkori kőhíd
18. századi kőből épült kis híd, de a helyiek szerint még a római légió is használhatta. Egyedülálló, védett kincs Kisdörgicse közelében.
Bővebben
 
Kisdörgicsei templomrom
Dörgicse legősibb műemléke, amelyet bár sosem építettek arrébb, mégis saját faluján kívülre került.
Bővebben
 
Védett présházak
Ezek a 100-200 éves műemlékek védelem alatt állnak, és egy olyan kor tanúi, amikor még mindenki a szőlővel foglalkozott a környéken.
Bővebben
 
Műemléki házak
Gyönyörű késő barokk és neoklasszicista műemléki épületeket rejt Alsó- és Felsődörgicse is, de Kisdörgicse igazi skanzen.
Bővebben

A Balaton partján

 
Balatonakali strand
Hosszú föveny, gyermek és felnőtt programok, sportolási és horgászati lehetőségek. Mindezek megtalálhatóak a balatonakali strandon.
Bővebben
 
Fövenyesi strand
Családias, platánfákkal szegélyezett kedves kis strand, ahol a minőség áll a fókuszban.
Bővebben